KULINARIA

BANANOWIEC

Chlebek bananowy czy też ciasto bananowe to jedno z najszybszych, zdrowych i smacznych przekąsek. Uwielbiam go za prosty skład, szybkość wykonania i prostotę. Jeżeli banany są w kuchni to zazwyczaj i reszta jest. Jest smaczny i słodki bez grama cukru. Idealny dla dzieci i nie tylko.

Co potrzebujesz:

4 banany

1 jajko

100 g masła

1,5 szklanki mąki pszennej lub pełnoziarnistej

1 łyżeczka sody

1 łyżka rodzynek

2 łyżki zmielonych orzechów

Masło rozpuszczam. Rodzynki zalewam gorącą wodą. Banany rozgniatam tłuczkiem do ziemniaków. Dodaję jajo, masło, mieszam.  Dodaję mąkę, sodę, rodzynki  i zmielone orzechy. Ciasto przekładam do keksówki. Piekę ok. 55 minut w 170 stopniach.

Proste prawda. Nie stoję przy garach długo, żebyśmy mogli zjeść w miarę zdrowo i smacznie. Zrób go sam, a zobaczysz jak szybko zniknie!


FB_IMG_1466245234965

Będzie mi bardzo miło jeśli :

  • Zostawisz komentarz. Proszę, napisz swoje zdanie.
  • Polub mój fanpage na FB, będziesz na bieżąco.
  • Jeśli uważasz, że wpis może się komuś przydać, udostępnij, poślij w świat